Kaimiņiene pačukstēja, kā rūpēties par skaisto antūriju jeb “vīriešu laimi”, lai tā ziedētu regulāri

Tiek uzskatīts, ka mājas zieds “vīriešu laime” jeb antūrija raisa pozitīvas emocijas un cīnās ar slikto garastāvokli. Ezotēriķi uzskata, ka antūrija samazina negatīvās enerģijas līmeni mājā, turklāt tā pozitīvi ietekmē arī laulātos pārus.

“Vīriešu laime” zied visu gadu. Cilvēki uzskata, ka, ja mājās ir šāds zieds, tad tas mājas vīriešiem dos veselību un vīrišķīgu spēku. Ir ļoti svarīgi ievērot visus augu kopšanas noteikumus, lai to nesabojātu. Šodien mēs jums pateiksim, kādos apstākļos antūrijas priecē savus saimniekus gadiem ilgi.

Istabas augs “Vīriešu laime”

Pareizais pods

Sākumā ir svarīgi izvēlēties augam pareizo podu. Antūrijai patīk augt šauros podos. Kad zieds aug pārāk brīvā vietā, tam ir jātērē daudz enerģijas sakņu augšanai. Tāpēc izvēlieties šaurus un pat augstus podus. Tad antūrijas ziedēs un smaržos.

Augsne

Lai zieds uzziedētu, katru pavasari podiņā jāmaina augsne. Tādā veidā augsne būs piepildīta ar skābekli, kas nepieciešams antūrijām. Parasti augsni sajauc ar sūnām un kūdru, un poda sānos jābūt caurumiem, lai skābeklis pieplūstu saknēm. Ziedu veikalos jūs varat atrast īpašu augsni antūrijām.

Temperatūra un mitrums

Antūrija ir tropu augs. Tas labi aug 20-28 grādos pēc Celsija. Ziemā temperatūru var samazināt līdz 20-15 grādiem. Tropu ziedam ir nepieciešams mitrums. To var apsmidzināt no smidzināšanas pudeles un noslaucīt lapas ar mitru drānu, nepieskaroties ziedkopām. Antūriju mitrumam jābūt 80%. Lai radītu tropiskus apstākļus, pie zieda var novietot trauku ar ūdeni. Ja izmantosiet gaisa mitrinātāju, tas kļūs par labāko draugu “vīriešu laimei”.

Apgaismojums

Gaismai jābūt izkliedētai, tieša saules gaisma nevar krist uz antūriju. Bet tumšā telpā zieds novīst. Ziemā jūs varat uzglabāt augu vannas istabā, ja ir logs. Saskaņā ar Fen šui antūrija izstaro maksimālu enerģiju, ja to novieto mājas austrumu daļā.

Lasi arī: Pirmklasīgs līdzeklis pret reimatoīdo artrītu: sāpes pilnībā pazudušas

Laistīšana un pārstādīšana

Siltajā sezonā antūrijas jālaista 2 reizes nedēļā, bet ziemā – reizi nedēļā. Nedrīkst pieļaut ne augsnes izžūšanu, ne lieko mitrumu, jo saknes var sapūt. Kamēr augs ir jauns, tas katru gadu ir jāpārstāda miera periodā, kas ilgsti no oktobra vidus līdz marta sākumam. Pašu puķu podu labāk pārstādīt februārī vai martā. Pieaugušu augu var pārstādīt retāk, 1 reizi 2-3 gados. Lai antūrija lieliski ziedētu, miera periodā tā jāglabā vēsā vietā. Laicīgi nogrieziet izbalējošās ziedkopas, lai tās neatņemtu enerģiju no auga.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment